Vast Goed

7 januari 2019 door

Data verzamelen, statistieken lezen, patronen zien en men de gewenste kant opsturen. Dankzij de digitalisering is het nog makkelijker om informatie in te winnen over de gewenste doelgroep en daar iets zinnigs mee te doen. Wij weten dat het ongeveer zo werkt. Maar hoe zit dat eigenlijk met het verzamelen van de data en wat betekenen die statistieken in de wereld van vastgoed? Als je weet wat die statistieken betekenen, wat kun je er dan mee? Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe dat precies zo zit? Mis dan SMC055 op 14 januari 2019 niet. Je zit dan Vast Goed.

Gratis ticket reserveren

Björn Jansen

Björn Jansen, geboren en getogen Apeldoorner, is onze eerste spreker. Björn is het commercieel denken en het zien van kansen met de paplepel ingegoten. Hij begon als schepijs verkoper, ging schoenen verkopen voor de concurrent van zijn ouders en stapte door in de bloembollen. Inmiddels zit hij al 15 jaar bij Locatus als salesmanager en is verantwoordelijk voor de Benelux. Locatus verzamelt data over winkels, winkelgebieden en winkelpassanten. Waarom, hoe en waarvoor ze dat doen? Dat komt Björn Jansen ons vertellen.

Dit niet missen

Martin Tillema

Martin Tillema werkt inmiddels ruim negen jaar bij het Kadaster. Met als achtergrond sociaal geograaf is hij nu adviseur / onderzoeker. Op het podium van SMC055 komt hij vertellen hoe het Kadaster aan zijn informatie komt, wat zij daarmee doen en hoe zij die gebruiken. De verzamelde data geeft  onder andere informatie over de woningmarkt, onbebouwde grond en verhuisstromen. Ook legt hij uit wat de huidige privacywetgeving voor een effect heeft op de werkzaamheden van het Kadaster.

Er bij zijn

Reacties

SMC055

Elke maand organiseren wij een bijeenkomst over 'alles online'. Bekijk de agenda om op de hoogte te blijven van de volgende bijeenkomst en inschrijving. #SMC055

Website: https://www.smcapeldoorn.nl

Send this to friend