Social media binnen de politiek

1 februari 2017 door

verkiezingen-header

Op woensdag 15 maart mogen we weer naar de stembus voor De Tweede Kamerverkiezingen. Naast tv en radio speelt social media een belangrijke rol. Niet alleen voor de politieke partijen, maar ook voor de kiezer. Bekijk jouw eigen tijdlijn eens. De kans is klein dat je geen post tegenkomt over politiek of verkiezingen. Op maandag 13 februari zoomen we in op Social Media binnen de politiek. Het belooft een leuke avond te worden!

Ben Bloem

Ben Bloem, 36 jaar, getrouwd en twee prachtige dochters. Heeft op zijn Twitteraccount staan dat hij iets heeft met mensen in armoede, zonder dak en/of op de vlubenfacebookcht. Sinds 2010 is hij ‘weer’ hulpverlener voor deze doelgroep. Vanavond staat hij als gemeenteraadslid van de ChristenUnie op ons podium.

Wat doen politici eraan om hun publiek via Social Media te bereiken? Brengt dat ook daadwerkelijk wat ze willen bereiken? Zowel lokaal als landelijk en zelfs internationaal.
Zelf is Ben behoorlijk actief op Twitter, Facebook, Whatsapp, Messenger. Snapchat en Instagram zijn niet zijn favorieten, maar ook daar vinden we Ben. “Het is een plek om te zenden, maar ook echt wel een mooi middel om informatie op te halen. En het leidt gelukkig soms ook nog tot oprechte discussies.”, aldus Ben Bloem.

Aranka Sinnema

Sociale psychologie geeft mij een kijkje in de menselijke belevingswereld die anders verborgen blijft. Van irrationeel gedrag tot rationele drijfveren en drempels. MAAEAAQAAAAAAAAgMAAAAJDk5N2E1NWNjLTM5MDQtNGQ1Ny04YTQwLWI1YmI5YTVkODMzNwet een mix van Nudging en Design Thinking ontwerp ik oplossingen die niet alleen processen verbeteren maar ook mensen blij maken. Mijn ervaringen en kennis deel ik met veel enthousiasme in lezingen en masterclasses!

Dat we beïnvloed worden in verkiezingstijd is niets nieuws. Nu sociale media ingeburgerd is onder politici geldt dit ook voor hen. Ontdek in dit flitscollege wat de gedragswetenschap vertelt over sociale media en politiek.

Reacties

SMC055

Elke maand organiseren wij een bijeenkomst over 'alles online'. Bekijk de agenda om op de hoogte te blijven van de volgende bijeenkomst en inschrijving. #SMC055

Website: https://www.smcapeldoorn.nl

Send this to friend