SMC College

Nieuwe maand én een nieuw SMC College op 14 oktober. Dit keer gaat een van de colleges over open data en waarom het zo belangrijk is. Het andere college geeft ons antwoord op de vraag waarom het zo dringend is om de betekeniseconomie tot stand te brengen.

We stellen je graag alvast voor aan de gastdocenten van deze avond.

Paul Suijkerbuijk



Paul Suijkerbuijk is de drijvende kracht achter open data in Nederland.

Open data is de basis voor een groot aantal toepassingen, toepassingen die het dagelijks leven een stuk eenvoudiger maken. Buienradar, file informatie, openbaar vervoerinformatie, infrastructuur informatie en dergelijke. Maar ook data die de overheid transparanter te maken voor bijvoorbeeld de journalistiek.

Paul heeft jarenlang vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken gewerkt aan de opbouw van data.overheid.nl. Inmiddels zijn er ruim 13.000 datasets beschikbaar.

Momenteel werkt Paul in opdracht van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) aan de onderwerpen Energietransistie en Ondermijning.

Aldo van Duivenboden

Aldo van Duivenboden werkte 15 jaar in internationale verkoop bij DSM, Philips en Holec. In 2000 begon hij zijn eigen adviesbureau voor interim management en advies. Hij legde de focus op het begeleiden van veranderingen in organisaties en daarmee de verandering in mensen.


In 2013 besloot hij een overstap te maken van coach naar het hoger onderwijs bij Saxion UAS . Zijn  missie is om het onderwijs in bedrijfskundige opleidingen te vernieuwen, zowel in vorm als de inhoud. Naast zijn werk als docent bij de Saxion International Business School en begeleider van teams bij veranderingen, doet Aldo onderzoek naar het nieuwe economische principe: de betekeniseconomie.

Het huidige economische denken is gebaseerd op geld en groei. Dat kan de aarde en haar bewoners niet meer verdragen. Het is daarom dringend dat de betekeniseconomie tot stand komt. 

Let op! De inloop is vanaf 19.15 uur. De gastcolleges beginnen om 20.00 uur.


Send this to friend