Nieuwe privacywet: wat moet ik ermee?

20 februari 2018 door

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Voor bijna alle bedrijven heeft dit consequenties.

Tijdens deze SMC055 avond bekijken we dit onderwerp vanuit drie invalshoeken: data, online marketing en juridisch.

Benieuwd wat deze nieuwe wet voor jouw bedrijf gaat betekenen? Scoor snel je gratis ticket! 

De drie sprekers voor deze avond:

Matthias is Grafisch Marketeer en ondernemer @ Visual Trends

Ondernemers helpen om zich te presenteren, zowel online als offline. Dat is de passie van Matthias. Als vormgever houdt Matthias zich bezig met het ontwerpen van huisstijlen, websites en marketingmiddelen. Als marketeer zorgt hij ervoor dat designs verkopen en marketingmiddelen conversie opleveren.

Marketing draait om mensen. Hoe meer je weet, hoe beter bijvoorbeeld e-mailmarketing werkt. Het verkrijgen en verwerken van deze persoonsgegevens veranderd vanaf 25 mei flink. Matthias heeft zich erin vastgebeten en verteld erover tijdens SMC055.

Bert Anvelink – Datastrateeg bij De Informatiefabriek

Nieuwsgierig van aard. Gek op getallen, meningen en achtergronden. Als datastrateeg werkzaam voor diverse bedrijven en instellingen in verschillende sectoren. Sinds de introductie van Social Media nog meer verslingerd aan het verzamelen van data en omzetten naar relevante content. Wat betekent de introductie van AVG voor het werk als datastrateeg, welke informatie mag ik wel verzamelen en welke niet meer. Is de wereld van gegevens na 25 mei 2018 echt veranderd of is er eigenlijk niets nieuws onder de zon?

Wij nemen u graag mee in de gevolgen van de AVG voor de digitale en online bedrijfsvoering. Iets minder social bij #smc055 maar wel veel online.

Rosanne de Groot – Jurist bij Lexman Advocaten

Rosanne houdt zich met name bezig met (ruimtelijk)bestuursrecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en vastgoed. Daarnaast houdt Rosanne zich bezig met privacywetgeving en de verwerking van persoonsgegevens.

Reacties

SMC055

Elke maand organiseren wij een bijeenkomst over 'alles online'. Bekijk de agenda om op de hoogte te blijven van de volgende bijeenkomst en inschrijving. #SMC055

Website: https://www.smcapeldoorn.nl

Send this to friend