Mediawijsheid: Kinderen, ouders & social media

3 mei 2016 door

header

Bijna 30 procent van de ouders ervaart de tijd die hun kinderen aan social media besteden als problematisch. Ook worstelen veel ouders met het gebruik van smartphones door de kinderen.

Het Europees Parlement heeft onlangs besloten dat jongeren onder de 16 jaar zonder toestemming van hun ouders geen sociale media meer mogen gebruiken. In 2018 wordt dit zelfs bij wet vastgelegd.

Een gezonde keuze, of niet?

Maandag 9 mei staat in het ACEC gebouw het onderwerp Mediawijsheid: Kinderen, ouders & social media centraal. Hoe ga je als ouder om met social media? In hoeverre bescherm je jouw kind in deze digitale wereld? Meld je aan voor deze interessante avond! OP=OP!

Marlies Slegersmarlies slegers

Marlies Slegers is schrijfster van (jeugd-)boeken, onder andere Het limonadevliegtuig en Onder mijn huid. Daarnaast geeft ze lezingen over mediawijsheid aan kinderen/ouders. Houdt niet van denken in zwart-wit. Zoekt nuance, vindt vaak botheid. Toen Marlies acht jaar was is ze met het gezin verhuisd naar Indonesië, waar zij tien jaar heeft gewoond.

Christian Kluft

Christian is Bovenschoolse ICT-coordinator bij Leerplein055. Leerplein055 wil een organisatie zijn die kwalitatief goed onderwijs biedt aanAAEAAQAAAAAAAAUeAAAAJGVhZGQxNzdiLTZmNTEtNDIxYi1iM2VhLWE1NWI5NDUxMjFmNw kinderen en daardoor aantrekkelijk is voor ouders.

Mis deze avond niet! Schrijf je snel in!

Reacties

SMC055

Elke maand organiseren wij een bijeenkomst over 'alles online'. Bekijk de agenda om op de hoogte te blijven van de volgende bijeenkomst en inschrijving. #SMC055

Website: https://www.smcapeldoorn.nl

Send this to friend