Cybercrime, ook jij kan daar slachtoffer van worden!

30 mei 2017 door

Computertechnologie is niet meer uit onze maatschappij weg te denken.  Ongeacht waar je bent je e-mail lezen, iets opzoeken op internet, iets delen via Social Media. Ideaal. Of zitten er ook nadelen aan? Zo ja, wat zijn die nadelen dan? Wat voor een gevolgen kunnen die hebben? Cybercrime! Het thema 12 juni bij SMC055.

Barry van Kampen (@fish_)

Barry van Kampen, ethisch hacker en managing director van The S-Unit, actief binnen de internationale hacker (spaces)-gemeenschap en mede-oprichter van Randomdata, de hackerspace in Utrecht. Hij komt ons vertellen over de gevaren van cybercrime. Hij vertelt vanuit een hackersperspectief en laat ons nadenken over verbetermogelijkheden. Aan het einde van zijn presentatie gaan we bewuster, zorgvuldiger om met computertechnologie. Zodat de kans om slachtoffer te worden van Cybercrime klein wordt.

Robert Weedage

Robert Weedage, Operationeel specialist bij de politie Oost Nederland, houdt zich met 50 teamleden bezig met de opsporing binnen het digitale werkveld. Dat kan zijn van oplichting tot moord, van USB stick/smartphone tot een complexe hack. Robert komt ons vertellen wat de politie ziet als trends in de wereld van de Cybercrime. Wat de politie voor ons kan betekenen en wat hun grootste uitdagingen zijn binnen de wereld van de digitalisering van de criminaliteit.

Reacties

SMC055

Elke maand organiseren wij een bijeenkomst over 'alles online'. Bekijk de agenda om op de hoogte te blijven van de volgende bijeenkomst en inschrijving. #SMC055

Website: https://www.smcapeldoorn.nl

Send this to friend