Blog van Randy: Lokale helden tijdens SMC055

20 december 2016 door

De  laatste SMC van het jaar, was in meer opzichten “de laatste van”. Daarover straks meer. We beginnen bij het begin. Het thema van de avond zijn “local heroes”. De helden van vanavond zijn vooral verschilmakers. Zij geven allemaal op hun eigen manier kleur aan de stad en ze zijn niet te beroerd om die kleuren online en offline met hun mede-Apeldoorners te delen.

Ik kies ervoor om ze niet allemaal individueel uit te lichten naar aanleiding van een sfeervolle en inspirerende avond. Dan zou ik ruimte te kort komen, hoewel dat online natuurlijk bijna niet kan. Wat ik wel probeer te doen, is vooral de overeenkomsten te benadrukken die ik heb waargenomen. Het zoeken naar overeenkomsten inspireert nu eenmaal meer dan het zoeken en afgeven op de dingen die mensen juist van elkaar wegdrijven.

Wat hebben sprekers Jeroen Reinders, Derya Özugur, Eline van de Ridder en Nanda Roep dan met elkaar gemeen? In de eerste plaats zijn het allemaal Apeldoorners en hebben ze een groot hart voor de stad. Daarnaast zijn het allemaal ondernemers. Ondernemers die hun vak uitoefenen omdat het hun roeping is. Het maakt ze gelukkig en blij. Ze maken met hun kennis en kunde het verschil. Soms voor zichzelf, vaak ook voor anderen. Ze dragen allen bij aan andermans levensgeluk.

Zo! De laatste zinnen klinken misschien wat zweverig. Ik vind in elk geval dat we de avond niet worden doodgegooid met vaktermen als ROI, omnichannel, online marketing strategie enz. Vanavond horen we mensen spreken die we kennen. Zakelijk. Persoonlijk. Privé. We weten wie ze zijn en na vanavond weten we ook wat de processen zijn die hebben geleid van persoonlijk geluk naar ondernemerschap.

Op het podium staan échte mensen. Allen puur van stuk. En allen vertellen ze gepassioneerd over hun vak. En natuurlijk vertellen ze vanavond ook hoe social media een bijdrage hebben geleverd aan de zichtbaarheid van hun werk. Zo werken Jeroen en Derya graag met film en video om hun boodschappen te delen met hun volgers, laat Eline weten haar inspiratie graag op Instagram te delen en kiest Nanda een hele selectieve groep vrienden op Facebook met wie ze de nieuwtjes van haar uitgeverij deelt.

Waar Jeroen gebruik maakt van veel online kanalen en graag experimenteert met de nieuwste apps, verlaat de introverte Eline met haar Instagram-posts af en toe de schaduw om heel even iets in de spotlights te zetten. En terwijl Nanda vooral niks plant volgens allerlei strategieën, benut Derya hét moment dat zich aandoet om letterlijk instant iets te posten. Gewoon omdat hét moment van geluk zich aandient er nu toe doet. Alle sprekers proberen zo op hun eigen manieren en via de online kanalen die een ieder het beste past, te inspireren.

Er is nog een gemeenschappelijke deler. Alle sprekers hebben mede dankzij hun persoonlijke berichten en activiteiten die ze via social media delen een hoge gunfactor. Zo gunnen veel volgers van Jeroen hem de verkoop van hun huis en wordt Derya als Bijzondere Ambtenaar van de Burgerlijke Stand vaak getagd op tijdlijnen van mensen die op zoek zijn naar een passievolle en door liefde gedreven trouwambtenaar. Ambassadeurs noemt Jeroen die mensen. Mensen die graag zaken met je willen doen omdat je ze vanuit een oprechte passie aanspreekt en inspireert, vult Derya later in haar presentatie aan.

Wat een fijne avond vol herkenningspunten. Oh ja, en dan was er nog iets waar ik op terug zou komen. De laatste SMC055 van dit jaar stond ook in het teken van de laatste SMC van initiator Bert Anvelink. Uiteraard werd deze local social goeroe and hero terecht in het zonnetje gezet. Met opgeheven hoofd, droeg hij dezelfde avond nog het stokje over aan de nieuwe aanjager van de club: Jeroen Reinders. Naast Bert deden bestuursleden Tamara Cheizoo-Buis en Jolande van Erkel ook een stapje terug. Met Raymond Weijn, Dieuwke de Boer, Maarten Maris, Esmeralda Petrus en Jeroen Reinders staat er een nieuw team met local SMC-helden, die in januari weer een inspirerend programma in elkaar zullen draaien.

Tot zover alles over onze local heroes. Het waren er deze avond velen.

Reacties

Randy Gasper

Send this to friend